امروزه تناسب اندام به یکی از دغدغه های اصلی افراد تبدیل شده که برای رسیدن به آن از هر روشی کمک می گیرند. روش هایی مانند ورزش های سخت، عمل های لاغری، رژیم های سخت و محدود کننده و حتی مصرف قرص لاغری. ما در این مطلب قصد داریم همه چیز درباره قرص های لاغری را مورد بررسی قرار دهیم. اگر می خواهید درباره این روش کاهش وزن بیشتر بدانید، همراهمان باشید.
راهنمای شما ...
قرص لاغری یا همان قرص چربی سوز نوعی دارو محسوب می شود که بر روی میزان اشتها تاثیرگذار است. از همین رو مصرف این قرص ها موجب کاهش اشتها و میل فرد به غذا خوردن می شود. کاهش غذای دریافتی فرد باعث می شود بدن برای تامین انرژی به سراغ چربی های ذخیره شده در بدن برود و آن ها را بسوزاند. این فرایند نشان دهنده چگونگی کاهش وزن توسط قرص های لاغری می باشد.
در رابطه با تاثیر قرص های لاغری باید بگوییم که تمامی این قرص ها دارای اثر بخشی بالایی نیستند. اگر قصد استفاده از آن ها را دارید حتماً قرص هایی را انتخاب کنید که تایید شده سازمان غذا و دارو باشند.
بر اساس تحقیقات، قرص های کاهش وزن تایید شده در طول 12 هفته می توانند تاثیرات قابل توجهی بر روی وزن افراد داشته باشند. البته شایان ذکر است که تاثیر این قرص ها در صورتی حاصل می شود که با تغییر سبک زندگی همراه باشد.
به افرادی که قصد کاهش وزن دارند، ابتدا ورزش اصولی و رژیم غذایی پیشنهاد می شود. ورزش، سالم ترین روش برای چربی سوزی و لاغری است. اما در برخی مواقع، رژیم غذایی و ورزش برای رسیدن افراد به وزن ایده ال مؤثر نیست. در چنین مواردی، پزشک با بررسی شرایط فرد مصرف قرص کاهش وزن را به او پیشنهاد می دهد.
یکی از این شرایط، داشتن شاخص توده بدنی بالاتر از 30 است. در مواردی که شخص به بیماری های ناشی از چاقی مانند دیابت مبتلا باشد هم، پزشک مصرف قرص لاغری که دارای تائیدیه سازمان غذا و دارو است را به او پیشنهاد می کند.
قرص های لاغری موجود در بازار، انواع مختلفی دارند که با وجود شباهت عملکردشان، دارای تفاوت هایی نیز می باشند. در ادامه به شرح انواع مختلف قرص های کاهش وزن می پردازیم:
قرص های لاغری چربی سوز، همانطور که از نامشان پیداست موجب چربی سوزی می شوند. اثر گذاری این قرص ها به این صورت است که در طی روند طبیعی هضم غذا در سیستم گوارشی، مواد غذایی در روده کوچک جذب می شوند. در این مرحله، قرص چربی سوز وارد عمل شده و با تاثیرگذاری بر روی سیستم گوارش بدن از جذب چربی ها جلوگیری می کند.
شایان ذکر است که برخی از ویتامین های مورد نیاز بدن محلول در چربی هستند. عدم جذب چربی به واسطه این قرص ها باعث می شود این ویتامین ها هم به بدن نرسند. این مورد در طولانی مدت موجب بروز سوء هاضمه در فرد می شود.
قرص های لاغری کاهش اشتها که با فیبر ساخته شده اند، با افزایش احساس سیری و کاهش اشتها موجب لاغری می شوند. فیبر نوعی از کربوهیدرات است که در بدن هضم نمی شود و مصرف آن باعث می شود فرد مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته و دیرتر گرسنه شود.
این نوع از قرص های لاغری با افزایش متابولیسم بدن و همچنین افزایش دمای بدن موجب می شوند چربی سوزی در بدن سرعت گرفته و بیشتر شود. معمولاً این قرص ها بر اساس کافئین تهیه می شوند؛ چرا که کافئین دارای اثرات فراوان چربی سوزی است.
قرص های کاهش وزن مانند دیگر داروها مستقیماً بر روی سلامت افراد تأثیرگذار هستند. به همین علت بهتر است با نظر پزشک، مناسب ترین قرص لاغری را انتخاب کنید. قرص های لاغری تأیید شده از طرف سازمان غذا و دارو، مزایایی به همراه دارند که دو مورد از آن ها به شرح زیر می باشد:
یکی از اصلی ترین مزایای قرص های کاهش وزن، سرکوب کردن اشتها است. میل زیاد به مصرف غذا موجب می شود فرد روزانه حجم زیادی غذا خورده و در نتیجه کالری بیشتری دریافت کند. بخشی از این کالری، صرف سوخت و ساز بدن شده و بخش باقی مانده به صورت چربی در بدن ذخیره می شود. قرص های چربی سوز با استفاده از به هم ریختن تعادل هورمون های گرسنگی اشتها را سرکوب کرده و میل به غذا را کاهش می دهند.
یکی دیگر از مزایای قرص لاغری، افزایش متابولیسم بدن است که موجب کاهش وزن می شود. قرص های کاهش وزن به روشی مصنوعی سوخت و ساز بدن را بالا برده و یا سرعت تجزیه مواد مغذی را به منظور آزادسازی انرژی مورد نیاز بدن افزایش می دهند.
تاثیرگذاری قرص های کاهش وزن باعث شده تا افراد گمان کنند بهترین راه رسیدن به کاهش وزن، مصرف آنها است. در حالی که این قرص ها در کنار مزایا ممکن است عوارضی هم داشته باشند. دو مورد از عوارض مصرف قرص های لاغری عبارتند از:
یکی از بیشترین عوارض قرص های لاغری، افزایش میزان استرس در فرد است. تاثیر قرص چربی سوز بر روی افزایش استرس موجب می شود تا شخص دچار اضطراب همیشگی باشد. میزان افزایش اضطراب در برخی از قرص های لاغری بیشتر بوده و مصرف دراز مدت این دسته از قرص ها می تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد. از دیگر عوارض قرص لاغری می توان تپش قلب، سرگیجه و استفراغ را نام برد.
قرص های کاهش وزن ضربان قلب و همچنین سوخت و ساز بدن را بالا می برند. از این رو می توانند با بروز اضطراب و تپش قلب، موجب بی خوابی شوند. از طرفی بی خوابی هم تاثیر منفی بر روی سیستم ایمنی بدن گذاشته و سبب می شود فرد همیشه احساس خستگی داشته و در معرض ابتلا به بیماری های مختلف مانند سرماخوردگی قرار بگیرد.